Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
rubina

Kicsi sziget Európa közepén

rubina · 10 hónapja
Kicsi sziget Európa közepén
Elmélkedtem történelemről, politikáról és az Európára mostanában oly jellemző megosztottságról. Halkan jegyzem meg, hogy nem kívánok semmilyen politikai attitűdöt belevinni, csupán a „mi van akkor ha” játékot játszva próbálok a nem létező varázsgömbbe nézni. 
A vízcsapból is a bevándorlással kapcsolatos hírek, álhírek, rémhírek folynak. Nem véletlenül, mert a kérdés azokat is nyomasztja, akiknek hazáját nem lepték el idegen kultúrájú, más színű, más vallású homo sapiensek. Mint ahogy kishazánk is eddig hatásosan próbál védekezni a „sáskahad” ellen. 
Ha ezt sikerül tartani az ellenállást, akkor akár tök nyugisan is élhetnénk itt a Kárpát medencében! Ja, hogy hülye vagyok? Az hát! Mert amikor magyar a magyar torkának ugrik, családok nem beszélnek egymással, mert nem tudnak megegyezni, hogy melyik színű oldal a hitelesebb, akkor tényleg zagyva ötlet! Azért folytatom.
Ausztriában életvitelszerűen élők elbeszélése alapján, most mindenki hirtelen nagyon hívő lett, akinek iskoláskorú gyermeke van. Letérdelt az, aki templomot csak a Don Matteo sorozatban látott. Az indítatás egyszerű, nem szeretnék az állami iskola padjaiba ültetni a csemetéiket, ahol a közösség egy része fejkenődbe jár, és nem beszéli, nem is akarja megtanulni a német nyelvet. Kerül, amibe kerül, de inkább az egyház által üzemeltetett oktatási intézményeket preferálják, ahol meg joggal elvárják, hogy a hozzájuk járó nebuló az általuk megkívánt szellemben nevelkedjen. 
A labancok talán még nem is annyira szenvedői e népvándorlásnak! Akkor mi lehet Németországban, Svédországban vagy az Egyesült Királyságban? Inkább nem is akarom tudni. 
Szóval itt leszünk mi, ahol nem jelenség a párhuzamos társadalom okozta nehézségek. Kicsit olyanok lennénk, mint pl. Svájc. Kihúzóak ugyan, de ők még mindig jól jöttek ki azzal a taktikával, hogy nem dőltek be a csordaszellemnek. 
Azon agyalok, ha ez így lenne, mennyi pozitívumot hozhatna. Csak egy példa, nőne a befektetési kedv és mindaz, ami ezzel jár! A turizmust is felpörgetné, igaz akkor csordultig lenne a Balaton, az meg úgy jó, ahogy van!
Na, 111 (azaz mindegy)! 
A híradásokból informálódva, az ország egyes területein már jellemző, hogy külföldiek vásárolnak ingatlan. Ha itt minden oké lenne, kedve szottyanna több német, osztrák, belga és még ki tudja milyen állampolgároknak, hogy megtakarított eurójukon vityillókat, tanyákat, városi kecókat, vegyenek, ki-ki igénye és életszemlélete szerint. Ho-ho, dőlne ám a lé, már akinek lenne mit értékesíteni. Mert egy ilyen helyzet az ingatlanok árának növekedését is hozhatná magával. Nem?
Tudom, honfitársaink, akik még nem rendelkeznek saját otthonnal, pittyre állna szájuk, és valljuk be joggal, mert a már amúgy is borsos árak még csípősebbek lehetnek. Hát erre nem tudom a megoldást, mert ehhez sem értek, hogy ők hol húzhatnák meg magukat a CSOK-mókjukkal együtt! De talán egy bérlakás-program enyhülést jelenthet az ő gondjaikra is. 
De ez a svájci mintára való „különcködés” mégis tetszik. Mert ugye jó a svájci bicska, a svájci óra meg a csoki…  
Soha nem díjaztam majmolást, pedig abban is élen járunk.  „USA, nem vagy olyan izgató…” Az idegen minták átültetése sem ésszerű, ugyan csak filmen, de láttuk, ha narancsot termesztünk, abból csak satnya citrom lesz. Mert ahol kitalálták és működik, az nem biztos, hogy más talajban is gyökeret ereszt, ha meg igen akkor lehet csak egy korcs megoldás lesz, az meg már van itt több mint sok. 

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
rubina
A blogírás csak egy próba volt. A szándékom az volt, hogy az írás által feldolgozzam azt a sok negatív eseményt, amely rövid idő alatt ért. Ez nem jött be! Sőt! Így maradt a kedvtelés, a gondolatok megosztása. Semmi komoly, csak olyan hétköznapi témák.